Akoestiek verminderen met isolatie

Mike avatar

Mike op 05-10-2015

Het kan enorm vervelend zijn als u probeert te rusten. Geluiden van tikkende hakken op de vloer, of het geschuif met stoelen. Tegenwoordig is er akoestische vloerisolatie beschikbaar waardoor deze geluiden uw rust niet meer verstoren. Hoe dit voorkomen wordt? Dat komt doordat er een zwevende chape wordt gecreëerd waardoor geluidsgolven zich niet kunnen ontwikkelen.

Akoestische vloerisolatie

Waarom akoestische vloerisolatie aanbrengen?

Het vermijden van contactgeluiden op uw vloer kan op meerdere manieren. Een manier is om een dik tapijt te leggen om deze geluiden te voorkomen. Maar een van de betere manieren is kiezen voor een akoestische vloerisolatie waarbij een zwevende chape wordt geplaatst.

Door te kiezen voor een zwevende chape wordt het geluid tussen zender en ontvanger onderbroken. Het zwevende aan de chape komt doordat de onderste betonlaag en de chape van elkaar worden gescheiden middels een verende isolatielaag. De chape verplaatst zich bij trillingen en de verende isolatielaag vangt deze trillingen op waardoor de trillingen van het geluid zich niet kunnen ontwikkelen.

Akoestische isolatie plaatsen? Raadpleeg een specialist

Het plaatsen van een akoestische isolatielaag is een klus die heel precies moet worden aangepakt. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerde vakman te raadplegen als u akoestische vloerisolatie wilt laten aanbrengen. Vergelijk dan ook meerdere specialisten met elkaar middels offertes. Dit kan u namelijk een flinke besparing opleveren en het aanvragen van offertes kost u niets. Wacht daarom niet langer en vraag verschillende offertes aan.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!