Dakisolatie: wat zijn de kosten?

Mike avatar

Mike op 19-11-2015

Dakisolatie zorgt voor een flinke besparing op de lange termijn, maar de eerste investering zult u altijd moeten doen. Aan welke kosten voor dakisolatie moet u dan denken? Ontdek het in ons artikel over de kosten voor dakisolatie.

Dakisolatie kosten

Voorbeeld kosten dakisolatie

Om inzicht te krijgen in de kosten voor dakisolatie nemen wij een spantendak van 100 m2 met onderdak als voorbeeld. We gebruiken glaswolplaten van 16 cm dikte als isolatiemateriaal. Rotswol en flensdekens zijn natuurlijk ook goede opties, maar glaswol is nog steeds de standaard bij isolatiespecialisten.

Richtprijs dakisolatie

De richtprijs voor dakisolatie schommelt tussen € 22,- en € 28,- per vierkante meter. Dit bedrag is inclusief plaatsing, maar exclusief BTW. Voor iedere 2 centimeter betaalt u ongeveer een euro meer.

Arbeidsuren dakisolatie

De hierboven genoemde prijs per m² is opgebouwd uit 2 factoren: materiaalkosten en werkuren. Bij een bedrag van bijvoorbeeld € 25,- wordt € 14,- berekend voor de werkuren en logischerwijs € 11,- voor het gebruikte materiaal.

Kosten van dakisolatie materiaal

De € 11,- voor het materiaal kan ook weer verder onderverdeeld worden. Zo gaat er bijvoorbeeld € 8,- naar de isolatie, maar kost een benodigd dampscherm € 2,- per m². Dit scherm is nodig om uw isolatiepakket af te sluiten aan de warme kant.

Om de schermoverlappingen af te plakken wordt tape gebruikt, welke natuurlijk ook in de materiaalkosten is meegenomen. Net als kokers dichtingsmastiek om het dampscherm tegen de muur te bevestigen.

Eindafrekening dakisolatie

Voor het dak uit ons voorbeeld van 100 m² zal de eindafrekening voor de dakisolatie tussen de € 2200,- en € 2800,- liggen. Hierbij is de dakisolatie dus wél geplaatst, maar is de BTW nog niet meegenomen in de berekening. Is het dak groter dan 100 m²? Vermenigvuldig in dat geval dan de oppervlakte van het dak met € 25,- om een idee te krijgen van de totaalprijs voor dakisolatie.

Besparen op de eindafrekening

Naast de geldende premies voor dakisolatie waarmee de investering in dakisolatie al een stuk aantrekkelijker wordt, kunt u op een andere wijze extra profiteren.

Vaklui hanteren onderling namelijk behoorlijk uiteenlopende tarieven en door meerdere experts met elkaar te vergelijken kunt u gemakkelijker de financieel aantrekkelijkere specialist kiezen. Deze vergelijking levert in veel gevallen een flinke besparing op die kan oplopen tot wel 40% van de totale kosten.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!