Energie besparen doet u door te isoleren

Mike avatar

Mike op 30-03-2015

Een goed geïsoleerde woning is in perioden met schaarste van energie een hele goede manier om energie te besparen. De Belgische overheid raadt dan ook aan om goed te isoleren. Het isoleren van uw woning zorgt er namelijk voor dat u energieverbruik zal dalen, en dit komt bij een mogelijk elektriciteitstekort goed van pas. Daarnaast worden er tegenwoordig zeer aantrekkelijke premies aangeboden voor diegene die beslissen te gaan isoleren waardoor het erg interessant wordt om te investeren in de isolatie van uw woning.

Isolatie

Verschillende isolatiemanieren: dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie

De overheid heeft een oproep gedaan om deze winter zo spaarzaam mogelijk om te gaan met energie en vooral het gebruik van elektriciteit te beperken. Op deze manier willen zij een elektriciteitsprobleem voorkomen. Er worden al diverse maatregelen besproken, zoals het lager zetten van uw verwarming en uw was te draaien in de daluren. Voor diegene die écht willen besparen, kiezen ervoor hun woning te isoleren. Een woning die niet voorzien is van isolatie zal ongeveer 50% van haar warmte verliezen, en dit is uiteraard erg zonde.

U kunt kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie, deze manieren zullen zorgen voor een behoorlijke energie die u kunt besparen. Ook kunt u denken aan glasisolatie. Isolerend glas met een hoog rendementsvermogen is een prima manier om warmte te behouden. Het isoleren van uw woning biedt naast energie en kosten besparing ook nog eens een verhogend wooncomfort.

Isolatie en aantrekkelijke premies

Het isoleren van uw woning brengt nog een extra groot voordeel met zich mee. Er worden namelijk aantrekkelijke premies geboden, bijvoorbeeld de hoge combi-premie, deze geldt voor diegene die zowel hun muren als ramen laten isoleren. Het loont nu dus extra om te kiezen voor isolatie. Daarnaast is het zo dat via de Vlaamse dak-isolatienorm, alle huishoudens voor 2020 verplicht worden hun dak te isoleren.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw woning

Wij raden aan om meerdere isolatiefirma’s met elkaar te vergelijken in prijs en kwaliteit. Dit kunt u eenvoudig doen door gratis meerdere offertes aan te vragen. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend. Bespaar veel kosten door meerdere firma’s uit uw regio te vergelijken in prijs en kwaliteit.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!