Spouwmuurisolatie, is uw woning geschikt?

Mike avatar

Mike op 17-08-2015

Het isoleren van een huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Als een huis ooit isolatie nodig heeft, wordt dit meestal uitgevoerd door een gespecialiseerd isolatie bedrijf. Spouwmuurisolatie is een van die onbekende isolatievormen waarbij men vaak niet weet of het in de desbetreffende woning nodig is. In dit artikel staat meer over spouwmuren en welke woningen geschikt zijn voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie

Wat is een spouw precies?

Om het kort uit te leggen, de spouw is de ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur van een woning. Vaak is dit een ruimte met lucht met een dikte van ongeveer 6 centimeter. Door deze spouw vol te stoppen met isolatie blijft de warmte langer in uw woning en krijgt de koude lucht weinig kans om door de spouwmuur heen te gaan. Door het isoleren van de spouwmuur kan vaak ook een flinke besparing op de energierekening gerealiseerd worden. Dit kan wel oplopen tot 25% van de totale gasrekening.

Welke woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Woningen die gebouwd zijn vóór 1920 hebben vaak geen spouw en kunnen dus ook geen spouwmuurisolatie krijgen. De meeste huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 zijn wel geschikt voor spouwmuurisolatie. De nieuwere woningen zijn vaak al voorzien van spouwmuurisolatie.

Het is wel belangrijk dat uw spouw helemaal droog blijft als er isolatie is geplaatst. Zorg daarom voor het isoleren ervoor dat alle gebreken aan het dak of voegwerk, verholpen zijn. Zo wordt het isolatiemateriaal niet aangetast wordt.

Uw huis laten isoleren?

Als u meer wilt weten over spouwmuurisolatie kunt u een isolatiespecialist raadplegen. Die kan ook voor u op maat kijken waar uw woning wat extra isolatie kan gebruiken.

Als u zo'n specialist inschakelt, is het verstandig om goed rond te kijken naar verschillende aanbieders. Deze kunt u onderling vergelijken door offertes aan te vragen. Deze gratis offertes kunnen u een forse besparing bezorgen als u de klus daadwerkelijk laat uitvoeren. Het vergelijken van offertes is de ideale manier om de beste prijs/kwaliteit verhouding te krijgen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!