Trends in Massief Passief bouwen

Mike avatar

Mike op 21-01-2016

Het gerenommeerde isolatiebedrijf Recticel Insulation toonde tijdens de Vakbeurs Energie 2015 de laatste ontwikkelingen op het gebied van massief passief bouwen. Recticel Insulation is toonaangevend op het gebied van isolatiematerialen voor platte en hellende daken, spouwmuurisolatie, binnenisolatie en vloerisolatie. Lees verder over de laatste trends over massief passief bouwen.

Massief passief bouwen

Massief passief bouwen

Als trendsetter op het gebied van massief passief bouwen combineert Recticel Insulation alle voordelen van een passief huis (op ecologisch gebied) met de duurzaamheid van traditionele bakstenen woningen en isolatie met polyurethaan platen. Een mooi voorbeeld hiervan is het woon-zorgcomplex van Mijande Wonen in het Nederlandse Vroomshoop (provincie Overijssel). Zij wonnen eerder al de PassiefBouwen award 2014. Het gebouw in traditionele baksteen is zo goed als energie-neutraal en heeft relatief lage bouwkosten en bovenal een hoog wooncomfort voor de bewoners.

Inspirerende resultaten

In het woon-zorgcomplex in Vroomshoop werd voor de isolatie gebruik gemaakt van Eurowall (PUR) en Eurofloor (PIR). Deze platen staan bekend om de hoge isolatiewaarde ondanks dat ze ultradun zijn. Het voordeel van deze isolatieplaten is dat er geen ultradikke muren nodig zijn om de passief-huis-normen te behalen.

Het resultaat is noemenswaardig: extreem lage energiekosten, geen tocht en toch veel frisse lucht in de woning en geen last van koudevallen of grote temperatuurschommelingen. Maar ook op andere gebieden is het woon-zorgcomplex inspirerend: lage onderhoudskosten, zeer goede geluidsisolatie en een beter waardebehoud.

Al met al levert de methode van Recticel Insulation pure winst op voor de bewoners; zowel qua wooncomfort, als in de portemonnee.

Zelf massief passief bouwen

Ben je geïnspireerd geraakt door het woon-zorgcomplex of de bouwmethoden van Recticel Insulation en wil je zelf aan de slag met massief passief bouwen?

Weet dan dat er veel winst is te behalen door vaklui te vergelijken voordat je een definitieve aannemer of isolatie expert in de arm neemt. Onderling hanteren zij namelijk behoorlijk uiteenlopende prijzen en door meerdere professionals met elkaar te vergelijken qua prijzen kies je gemakkelijker en bewuster de expert uit die het beste bij je past. In veel gevallen levert zo'n vergelijking een mooie besparing op die kan oplopen tot wel 40% van de totale installatiekosten!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!