Dakisolatie

Met dakisolatie kan de warmte in huis, die wordt gecreëerd door bijvoorbeeld de centrale verwarming, aanzienlijk beter worden vastgehouden. Warme lucht stijgt namelijk op en zal voor een groot deel de woning verlaten via het dak.

Dakisolatie
Door het dak van een woning te laten voorzien van dakisolatie zal de warmte in huis veel beter worden vastgehouden, op deze manier kunt u besparen op de energierekening. Daarnaast is isolatie niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Verschillende manieren van dakisolatie

Dakisolatie kan op diverse manieren worden toegepast. U kunt ervoor kiezen om de binnen- of buitenkant van uw dat te laten isoleren. Dit kan zowel een schuin, hellend als plat dak zijn. Isolatie aan de buitenkant van het dak wordt doorgaans ook wel de 'warm dak' methode genoemd, dit komt omdat bij deze methode de gehele dakconstructie wordt beschermd tegen kou en vocht.

Een hellend dak isoleren

Een hellend dak kan zowel aan de binnen- als buitenzijde worden geïsoleerd. Belangrijk hierbij is dat het isolatiemateriaal een hoog isolerend vermogen heeft.

Een plat dak isoleren

Bij isolatie aan een plat dak zijn er eigenlijk drie verschillende opties: zo kan de binnenzijde als de buitenzijde worden geïsoleerd, maar er kan daarnaast ook worden gekozen voor plaatsing van isolerend materiaal op de reeds bestaande dakbedekking. Dit zien we vaak terug bij bijvoorbeeld dakterrassen waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van het terras.

Zoldervloer isoleren

Het isoleren van de zoldervloer is ook een optie die kan worden beschouwd als dakisolatie. Deze vorm van isoleren wordt vaak toegepast bij woningen waarvan de zolder niet als leefruimte benut wordt. Door de zoldervloer te isoleren wordt de warmte in de leefruimtes eronder goed vastgehouden.

Bespaar op dakisolatiekosten door te vergelijken

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden wat betreft dakisolatie in uw woning of van plan bent om uw dak op korte termijn te laten isoleren, dan is het raadzaam om hiervoor offertes te vergelijken van meerdere dakisolateurs bij u uit de regio. Op deze manier vergelijkt u deze isolateurs eenvoudig in prijs en kwaliteit en zo kunt u al snel behoorlijk besparen op uw isolatiekosten!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.