Glaswol
Glaswol is een van de isolatiematerialen die het meest wordt gebruikt voor isolatie toepassingen in huis. Glaswol bestaat uit gerecyclede glasscherven en wordt aangevuld met zuiver zand. Het materiaal is te verkrijgen in de vorm van deken maar ook isolatieplaten.
Omdat glaswol erg zacht is van structuur, zorgt het ervoor dat eventuele oneffenheden aan de te isoleren oppervlakken eenvoudig kunnen worden weggewerkt.
Gebruik van glaswol
Glaswol wordt voornamelijk toegepast als akoestische en thermische isolatie binnenshuis. Onder een hellend dak of houten vloer en in een binnenmuur, dat zijn de plekken waarbij het isolatiemateriaal het meest wordt gebruikt.
Glaswol wordt voornamelijk binnen gebruikt, dit komt omdat de isolatiewaarde van glaswol snel verloren gaat wanneer het met vocht in contact komt.
Voor- en nadelen van glaswol
Glaswol heeft een aantal fijne voordelen. Zo is het eenvoudig te plaatsen, ook door de doe-het-zelver, en is het een brandveilig materiaal. Ook is glaswol ideaal om oneffenheden op de te isoleren oppervlakken goed af te sluiten. Verder is het een relatief goedkope manier van isoleren (in vergelijking met bijvoorbeeld PIR of PUR isolatie) en is het ook nog eens recycleerbare isolatie die wordt gemaakt van reststoffen.
Een nadeel bij isolatie met glaswol is dat bij plaatsing van glaswol er behoorlijk wat minerale vezels vrijkomen. Hierdoor kunnen irritaties en ontstekingen aan de ogen, luchtwegen en huid ontstaan. Het is daarom aan te raden om met masker, handschoenen en stofbril te werk te gaan bij het plaatsen van glaswol.
Van plan om met glaswol te isoleren?
Het is dan slim om offertes van meerdere isolatiefirma's met elkaar te vergelijken op onder andere prijs en kwaliteit. Zo kunt u namelijk behoorlijk besparen op uw glaswol isolatie, en daarnaast ook eenvoudig kiezen voor de isolatiefirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.
Vragen
Dat mag altijd.