Isolatie

Isolatie in huis, het is tegenwoordig een erg belangrijk onderdeel in het kader van energiebesparing. Niet zo gek ook want met goede isolatie in huis kan flink worden bespaard op energiekosten, en ook in 2015 kunnen er diverse subsidies en premies voor isolatie worden aangevraagd. Daarnaast is een geïsoleerd huis natuurlijk ook een stuk milieuvriendelijker.

Isolatie

Verschillende vormen van isolatie in huis

Welke soorten isolatie kennen we en voor welk type isolatie kunt u het beste kiezen in welke situatie?

Spouwmuurisolatie

Een van de meest gebruikte vormen van isolatie in huis is spouwmuurisolatie. Niet heel gek, want spouwmuurisolatie is relatief gezien goedkoop en kan toch zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. Bij dit type isolatie hoeven er slechts kleine gaatjes in de spouwmuur worden geboord. Zo kan door de openingen de spouw (de open ruimte tussen de binnen en buitenmuur) gemakkelijk met isolerend materiaal worden gevuld, zoals bijvoorbeeld: glaswol, EPS isolatie of isolatiekorrels.

Naast alleen spouwmuurisolatie, is er ook gewoon muurisolatie, want ook de buiten- en binnenmuur kunnen worden geïsoleerd.

Dakisolatie

Door middel van dakisolatie kan de warmte in huis aanzienlijk beter worden vastgehouden. Het is namelijk zo dat warme lucht opstijgt, de warme lucht zal dus voor een groot deel het huis via het dak verlaten. Wanneer het dak van de woning van dakisolatie wordt voorzien zal de warmte aanzienlijk beter worden vastgehouden. Zo kan er dus eenvoudig worden bespaard op de energierekening. Daarnaast zijn er ook speciale dakisolatie premies beschikbaar, die isolatie aan het dak extra aantrekkelijk maken.

Het dak kan op diverse manieren worden geïsoleerd. Zo kan het dak aan de binnen- of buitenkant geïsoleerd worden. Ook dient er rekening gehouden te worden met of het dak hellend of plat is. Daarnaast is er ook nog de optie om de zoldervloer te isoleren wanneer de zolderruimte niet als leefruimte wordt gebruikt.

Vloerisolatie

Vloerisolatie draagt voor een groot deel bij aan de energiezuinigheid en ook het comfort in huis. De temperatuur van een vloer die niet is geïsoleerd ligt namelijk zo rond de 11 graden Celsius, die van een geïsoleerde vloer rond de 20 graden Celsius. Het wordt zo dus een stuk aangenamer om op blote voeten door het huis te lopen.

Er zijn diverse soorten vloerisolatie, zo kan er onder andere worden geïsoleerd met isolatieplaten, PUR, PIR en isolatiebeton. Daarnaast kan ook de kruipruimte onder de vloer geïsoleerd worden.

Isolatie uit de regio vergelijken

Wanneer u isolatie wilt laten plaatsen in huis om zo te besparen op energiekosten en ook bij te dragen aan een beter milieu, dan is het aan te raden om hiervoor isolatiefirma's uit uw regio te vergelijken op onder andere prijs en kwaliteit. U kunt zo namelijk eenvoudig extra besparen op isolatiekosten en daarnaast kiest u zo gemakkelijk voor de isolatiefirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Daarnaast komt u in de meeste gevallen ook in aanmerking voor aantrekkelijke isolatiepremies, wanneer u kiest voor plaatsing van isolatie door een vakman.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.