Isolatieplaten

Isolatieplaten worden erg veel gebruikt als isolatiemateriaal. Ze zijn beschikbaar in diverse materialen, vormen en maten. We zullen hieronder de meest voorkomende soorten isolatieplaten bespreken met de daarbij meest gebruikte toepassingen.

isolatieplaten

Verschillende soorten isolatieplaten

PUR isolatieplaten

Polyurethaan (PUR) is een uiterst efficiënt isolatiemateriaal. Hiervan kan gebruik worden gemaakt in de vorm van PUR schuim en van PUR isolatieplaten. De isolatiewaarde van de PUR platen is iets beter dan die van het PUR schuim. Daarnaast hebben de PUR isolatieplaten als groot voordeel dat deze op voorhand een bepaalde dikte garanderen en dat er bij plaatsing niets hoeft worden afgeplakt. Isolatie met PUR isolatieplaten is direct afwerkbaar. De platen worden zowel bij dakisolatie, vloerisolatie als spouwmuurisolatie aangeraden.

XPS isolatieplaten

Isolatieplaten van XPS worden doorgaans vaak gebruikt bij isolatie van kelders, gevels, spouwmuren, overzetdaken en sarkingdaken. Omdat de isolatieplaten drukvast zijn, zijn ze ook bijzonder geschikt om vloeren mee te isoleren. De isolatiewaarde van XPS isolatieplaten is goed, de platen zijn eenvoudig te verwerken en worden met een groef- en tand systeem aangeboden. Wat betreft prijs zijn XPS isolatieplaten goedkoper dan bijvoorbeeld PUR en PIR maar wel iets duurder dan EPS.

Glaswol isolatieplaten

Wanneer ongelijkmatige ondergronden, zoals bijvoorbeeld een zadeldak, geïsoleerd dienen te worden, dan kunnen soepele isolatieplaten hierbij erg handig zijn. Doorgaans worden zo'n soepele platen gemaakt van glaswol of rotswol. Glaswol bestaat uit een mengsel van soda, mergel, siliciumzand en gerecycleerd glas en is eigenlijk een minerale wol. Glaswol bestaat voor een groot deel uit lucht, maar is daarmee wel uiterst geschikt om te isoleren. Isolatieplaten worden veel gebruikt bij dakisolatie. Ten opzichten van Glaswol is Rotswol milieuvriendelijker en heeft dit type isolatiemateriaal ook een betere akoestische waarde.

Polystyreenplaten (PR-platen)

Polystyreenplaten zijn een van de meest gekende isolatieplaten. Dit type isolatiemateriaal is echter voornamelijk bekend als beschermingsmateriaal bij huishoudelijke toestellen. Geëxpandeerd polystyreen (EPX) wordt veel toegepast bij isolatiematerialen in piepschuim, maar geëxtrudeerd polystyreen (XPS) wordt vaak toegepast als basis van isolatieplaten. Er wordt dan gewerkt met een blauwkleurige, harde schuimplaat die goed geschikt is voor gevelisolatie en vloerisolatie.

Gebruik isolatieplaten voor isolatie eenvoudig en snel

Isolatieplaten zijn slechts één toepassingsvorm voor isolatie in huis. Maar omdat deze isolatievorm geschikt is voor vele toepassingen, zien we deze vaak terug. Of het nu gaat om vloeren, muren of daken, isolatieplaten kunnen kleine maar juist ook grote oppervlaktes eenvoudig en snel isoleren dankzij de vele vormen, maten en verschillende isolatiewaarden.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.