Isolatiepremie

Isolatie aan een woning kan op termijn zorgen voor een behoorlijke besparing, daarnaast is isolatie ook nog eens goed voor het milieu omdat een goed geïsoleerd huis minder fossiele brandstoffen verbruikt.

Isolatiepremies
Om isolatie te stimuleren wordt het financieel aantrekkelijker gemaakt door middel van diverse isolatiepremies. In dit artikel geven we een overzicht van alle isolatiepremies die in 2015 aanvraagbaar zijn.

Isolatiepremies van netbeheerder

Netbeheerders Infrax en Eandis kennen beide premies toe. De voorwaarden hiervoor zijn bij beide partijen gelijk. Hoe hoog de daadwerkelijk premie wordt, wordt bepaald door de isolatiewaarde per vierkante meter. Hieronder een mooi overzicht daarvan:

Dakisolatie of zoldervloerisolatie die door een aannemer uitgevoerd zijn
6 euro/m² (Rd-waarde minstens 3,5 m²K/W), maximaal 720 euro.
7 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,0 m²K/W), maximaal 840 euro.
8 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,5 m²K/W), maximaal 960 euro.

Dakisolatie of zoldervloerisolatie die door u of een andere doe-het-zelver uitgevoerd zijn
3 euro/m² (Rd-waarde minstens 3,5 m²K/W), maximaal 360 euro.
3,5 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,0 m²K/W), maximaal 420 euro.
4 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,5 m²K/W), maximaal 480 euro.

Buitenmuurisolatie via de buitenzijde van een bestaande muur met een aannemer
15 euro/m² (Rd-waarde minstens 2,0 m²K/W), maximaal 2000 euro.

Bij na-isolatie van een bestaande spouwmuur door een aannemer
6 euro/m² (lambdawaarde maximaal 0,065 W/mK, volledige spouw gevuld, spouw minstens 50 mm). Geen maximum bedrag wat betreft de hoogte van de isolatiepremie.

Bij vloerisolatie uitgevoerd door een aannemer
6 euro/m² (Rd-waarde minstens 1,2 m²K/W), maximaal 800 euro.

HR-beglazing ter vervanging van enkele beglazing (uitvoering aannemer)
12 euro/m² (bij vervanging enkel glas, U-waarde maximaal 1,1 W/m²K), maximaal 300 euro.

HR-beglazing ter vervanging van dubbele beglazing (uitvoering aannemer)
15 euro/m² (bij vervanging enkel of dubbelglas, U-waarde maximaal 0,8 W/m²K), maximaal 375 euro

Belastingvermindering dakisolatie

Wanneer u kosten maakt voor dakisolatie, kunt u in 2015 in aanmerking komen voor een belastingvermindering op dakisolatiekosten van 30 procent. De dakisolatie moet echter wel door een aannemer uitgevoerd worden en de woning dient al minimaal 5 jaar in gebruik te zijn. Er geldt een maximaal bedrag van €3040,- (voor dakisolatiewerken uitgevoerd in 2014 en 2015). Er wordt hierbij gekeken naar de betalingsdatum van de factuur om zo het fiscale inkomstenjaar te bepalen.

Voorwaarde hierbij is wel dat de Rd-waarde van de dakisolatie minimaal 2,5 m2K/W bedraagt. Deze waarde wordt berekend door de dikte van het isolatiemateriaal te delen door de lambdawaarde (de mate van warmtegeleiding) volgens de richtlijnen van NBN B 62-002.

Premies Vlaamse overheid en gemeenten & provincies

Voor plaatsing van hoogrendementsbeglazing kan een renovatiepremie aangevraagd worden bij de Vlaamse Overheid. De hoogte van de premie is 20 of 30 procent van de totale factuur met daarbij een max van €10.000. Welk percentage u uitgekeerd krijgt is afhankelijk van het inkomen. Als belangrijkste voorwaarden geldt hierbij dat de woning waarvan het glas wordt vervangen minimaal 25 jaar oud is en dat de totale investering minimaal €10.000 bedraagt.

Daarnaast geeft vrijwel ieder Vlaams provincie- en gemeentebestuur een eigen premie uit voor dakisolatie. De voorwaarden hierbij en de hoeveelheid van het uit te keren bedrag verschilt per gemeente en provincie.

Isolatie laten plaatsen vaak goedkoper dan zelf doen

Dankzij de diverse isolatiepremies is het vaak goedkoper om isolatiewerken uit te laten voeren door een aannemer dan deze zelf uit te voeren. Bent u op zoek naar een erkende isolatiefirma? Vraag dan hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van isolateurs uit uw regio, bespaar op uw isolatiekosten en geniet van isolatiepremies!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.