Muurisolatie

Muurisolatie, ook wel gevelisolatie genoemd, zorgt voor een lagere energierekening en daarnaast ook voor meer wooncomfort. Muren die niet zijn voorzien van isoleren materiaal zijn verliezen onnodig warmte, hierdoor zal er meer moeten worden gestookt.

Muurisolatie

Voordelen van muurisolatie

Naast dat muurisolatie zorgt voor een minder hoge energiefactuur zorgt het ook voor meer comfort omdat:

- warmte in huis beter binnen blijft in de winter en beter buiten blijft in de zomer;
- door het luchtdicht maken van de muren, er minder stof in de woning zal circuleren;
- de akoestische isolatie zal verbeteren.

Verschillende soorten muurisolatie

Een buitenmuur isoleren kan op verschillende manieren.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de meest gebruikte vormen van gevelisolatie. Niet zo heel gek want spouwmuurisolatie is relatief gezien een goedkope vorm van isolatie, terwijl het toch kan zorgen voor een behoorlijke besparing. De spouwmuur is opgebouwd uit twee muurdelen met daartussen een lege ruimte van ongeveer 7 tot 9cm breed. Deze lege ruimte wordt de spouw genoemd. Door middel van spouwmuurisolatie, zoals bijvoorbeeld EPS isolatie, wordt de spouw gevuld met isolerend materiaal. Er worden hiervoor slechts kleine gaatjes geboord in de muur, die na het isolatieproces weer netjes worden gedicht.

Buitenmuurisolatie

Het na-isoleren van een buitenmuur zorgt eigenlijk voor dubbele winst. Enerzijds kan er zo op energiekosten worden bespaard dankzij het isoleren en anderzijds zal de woning er zo ook weer als nieuw uit zien. Na-isolatie van de buitenmuur geniet in principe vaak de voorkeur, maar er staat wel een hogere kostprijs tegenover.

Binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie is niet de meest ideale manier om een woning te isoleren. Het is hierbij namelijk zo dat het zo goed als onmogelijk is om de muurisolatie overal goed te laten aansluiten op onder andere vloer- en dakisolatie, zodat er koudebruggen ontstaan. Wanneer binnenmuurisolatie wordt toegepast, is het van belang dat een expert de persoonlijke situatie eerst grondig onderzoekt. Deze kan de meest geschikte manier bepalen voor binnenmuurisolatie, zodat ook het risico op condensatie en schimmelvocht zo laag mogelijk kan worden gehouden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor muurisolatie in uw woning?

Het is raadzaam om middels offertes informatie en prijzen van meerdere isolateurs uit uw regio te vergelijken. Op deze manier bent u eenvoudig in staat om de voor en nadelen van de isolatiefirma's tegen elkaar af te wegen en daarnaast ook aanzienlijk te besparen op uw muurisolatie. Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.