PIR isolatie

PIR (polyisocyanuraat) isolatie is een isolatiemateriaal van kunststof dat dankzij een recentelijk verbeterde versie van het materiaal weer goed ligt in de markt en zelfs beter isoleert dan PUR isolatie of XPS isolatie. Het is momenteel een van de best isolerende materialen.

PIR isolatie

Toepassingen van PIR isolatie

PIR wordt toegepast in isolatieplaten. De platen zijn behoorlijk hard en hebben een hoge densiteit, waardoor ze goed beloopbaar zijn en dus kunnen dienen als vloerisolatie maar ook als dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Isolatiewaarde van PIR isolatieplaten

De isolatiewaarde van PIR is zeer hoog, namelijk 0,023 tot 0,026 W/Mk. Vergeleken met bijvoorbeeld rots- en glaswol, isoleren PIR isolatieplaten ongeveer 1.7 keer beter. Op deze manier kan met minder verlies aan ruimte worden geïsoleerd. Dit is vooral prettig bij kleine lage zolderkamers en platte daken.

PIR isolatieplaten zijn overigens ook te verkrijgen met vloerafwerking in laminaat, parket of osb. Op deze manier kunnen de platen met tand en groef op de vloer van bijvoorbeeld een zolder gelegd worden, zo verkrijg je direct een net afgewerkte ruimte.

Voor- en nadelen van PIR isolatie

Een ander voordeel van PIR isolatieplaten, naast het feit dat ze bijzonder goed isolerend zijn, is dat ze zeer weinig vocht opnemen. Als naden goed afgedicht zijn, met bijvoorbeeld aluminium tape, is er geen apart dampscherm nodig.

Ook zijn er ook speciale PIR isolatieplaten voor op platte daken. Deze zijn voorzien van een bitumen bekleding, waardoor ze prima bovenop een dak onder de roofing aangebracht kunnen worden.

Verder is PIR ook een makkelijk verwerkbaar materiaal. Het is licht, makkelijk snijdbaar, niet irriterend voor de huid zoals bijvoorbeeld glaswol en ook nog eens brandvertragend.

Een nadeel van PIR isolatie is dat het niet biologisch afbreekbaar is, in bijvoorbeeld tegenstelling tot rotswol. PIR is niet schadelijk voor de gezondheid, maar bij productie worden er wel gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën.

Benieuwd naar PIR isolatie voor uw situatie?

Vergelijk dan eens offertes van meerdere isolateurs uit uw regio. U kunt zo eenvoudig de isolateurs met elkaar vergelijken en kiezen voor de isolateur met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding. Vergelijk hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw PIR isolatie!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.