Premie dakisolatie

Een premie dakisolatie kan er voor zorgen dat het isoleren van een dak een stuk aantrekkelijker wordt. Dakisolatie is sowieso een investering die op langer termijn zeker terug verdiend kan worden, maar met een premie dakisolatie kunt u de terugverdientijd nog een flink stuk verkorten.

Premie dakisolatie
Om isolatie van daken te bevorderen, hebben de Vlaamse regering en netbeheerders diverse subsidies en premies geïntroduceerd. Hiermee kan de kostprijs voor mensen die willen isoleren en de aankoop van dakisolatie dragelijker en dus aantrekkelijker gemaakt worden.

Dakisolatienorm Vlaanderen

Met de dakisolatienorm die tegenwoordig geldt in Vlaanderen, wordt het verplicht om het dak van een woning te laten isoleren. Het is zo dat tegen 2020 alle daken van woningen en huurwoningen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk vóór 1 januari 2006. Als minimumnorm wordt er een R-waarde dakisolatie of zoldervloerisolatie van 0,75 m2 K/W gehanteerd.

Dakisolatie premies

Wanneer u het dak van uw woning laat voorzien van isolatie, dan kunt u hiervoor steun krijgen van diverse instanties:

- De federale overheid geeft voor plaatsing van dakisolatie of zoldervloerisolatie via een aannemer belastingvermindering. 30% van de totale isolatiekosten kunnen worden ingebracht voor belastingaangifte;
- De netbeheerders komen ook tegemoet. Deze verstrekken namelijk premies voor zoldervloer- en dakisolatie. De isolatiewerken aan het dak mogen in dit geval zelf worden geplaatst of door een aannemer uitgevoerd worden;
- Er zijn ook gemeenten die een gemeentelijke of provinciale premie voor dakisolatie aanbieden;
- Voor prioritaire huurders is het ook mogelijk een dakisolatiepremie voor de huurwoning te verkrijgen;
- Ook kan er in aanmerking worden gekomen voor een zogenaamde verbeteringspremie wanneer het dak of een gedeelte ervan vernieuwd wordt en daarbij direct dakisolatie wordt geplaatst.

Van plan om dakisolatie te laten plaatsen?

Vergelijk dan offertes van meerdere dakisolateurs uit uw regio op prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u eenvoudig zien waar u het voordeligst uit bent. Met daarna nog een dakisolatiepremie, kan de isolatie-investering in relatief korte tijd eenvoudig worden terug gewonnen!

Naast een premie voor dakisolatie, zijn er ook nog andere isolatiepremies aanvraagbaar.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.