PUR isolatie

PUR isolatie staat voor polyurethaan isolatie en wordt doorgaans veel toegepast bij isolatie aan daken en vloeren. PUR isolatie is beschikbaar in schuim dat wordt gespoten en in de vorm van isolatieplaten. We zullen hieronder wat dieper ingaan op de twee vormen van PUR isolatie.

pur isolatie

PUR schuim

Bij PUR in de vorm van schuim worden de componenten isocynaat en polyol met elkaar gemengd. Enkele minuten nadat dit mengsel wordt gespoten veranderd het in een harde materie. Omdat de bovenzijde van het schuim niet volledig egaal is, dient men wanneer bijvoorbeeld vloerverwarming wordt geplaatst het oppervlak eerst glad te schuren. Gespoten PUR isolatie heeft een hoge isolatiewaarde. Het materiaal is zeer geschikt voor isolatie die goed aangesloten dient te zijn op leidingen of oneffenheden in de vloer.

Het grootste voordeel van PUR schuim is de uitstekende isolerende werking en de zeer precieze aansluiting. De prijs van PUR schuim wordt berekend per oppervlakte en gewenste dikte. Voor PUR schuim van zo'n 8 tot 10 centimeter mag worden gerekend op een prijs van €16 per m2. Voor een dikte van zo'n 15 centimeter kan worden gerekend op een prijs van €20 per m2.

PUR isolatieplaten

Isolatieplaten van PUR worden opgebouwd uit diverse synthetische materialen. De meeste isolatieplaten zijn tegenwoordig uitgerust met een kliksysteem, hierdoor kunnen de platen veel gemakkelijker en sneller worden bevestigd aan het te isoleren onderdeel, zoals bijvoorbeeld een spouwmuur, vloer of dak.

PUR isolatieplaten zijn beschikbaar in verschillende vormen, groottes en diktes. Met grote platen kan er snel grote oppervlakten worden geïsoleerd. De platen hebben meestal ook een dampscherm aan een zijde. Hiermee wordt de isolatiewaarde van de PUR plaat constant gehouden, omdat er zo geen vocht kan worden geabsorbeerd die de isolatiewaarde zou kunnen verminderen.

Naast PUR isolatie kennen we ook PIR isolatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor PUR isolatie bij u in huis?

Het is aan te raden om hiervoor offertes van meerdere isolateurs uit uw regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kan namelijk vaak extra worden bespaard en daarnaast is het zo ook eenvoudig om te kiezen voor een isolateur met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.