Vloerisolatie

Vloerisolatie is een belangrijk onderdeel van het comfort en de energiezuinigheid in een huis. Zo ligt de gemiddelde temperatuur van een vloer die niet geïsoleerd is rond de 11 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur van een vloer die geïsoleerd is, ligt zo rond de 20 graden Celsius. Zo wordt het een stuk aangenamer om op blote voeten door het huis te lopen.

Vloerisolatie

Diverse soorten vloerisolatie

Vloerisolatie is er in diverse soorten. Iedere materiaalsoort heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen en voor- en nadelen. We bespreken hieronder drie belangrijke soorten vloerisolatie.

Isolatieplaten

EPS-platen, (Voluit, Geëxpandeerd polystyreen platen) zijn een van de beste isolatiematerialen voor vloerisolatie. De platen zijn zeer eenvoudig te plaatsen en hebben daarnaast een hoge isolatiewaarde. Het is van belang dat isolatieplaten op een effen ondergrond bevestigd worden. De platen zijn drukbestendig, waardoor de vloer die erop komt te liggen niet zal gaan inzakken en scheuren. De prijs van EPS-platen ligt gemiddeld zo rond de €8 tot €12 per m2 met een dikte van zo'n 8 centimeter.

Gespoten PUR

Van alle vloerisolatie soorten heeft gespoten PUR de beste lambda-waarde. Het materiaal heeft een erg goede dichting en kan dankzij z'n, in beginsel, vloeibare vorm moeiteloos alle gaatjes en oneffenheden sluiten. Omdat PUR niet zelf gespoten kan worden, ligt de prijs van dit type isolatie doorgaans wat hoger dan andere vloerisolatie vormen. De voornaamste voordelen van gespoten PUR isolatie zijn de vele keuzes in dikte en de snelle plaatsing van het materiaal. De prijs van gespoten PUR ligt gemiddeld zo rond de €15 tot €20 per m2 met een dikte van 8 tot 10 centimeter.

Isolatiebeton/isolerende chape

Isoleren beton, ook wel isolerende chape genoemd, bestaat uit een combinatie van isolatiemateriaal en een samenstelling van cement. Het isolerend materiaal bestaat uit polystyreenkorrels die een diameter hebben van 2 tot 6 millimeter. Isolatie chape moet echter worden gecombineerd met een andere vorm van isolatie om zo een goede isolatiewaarde te verkrijgen. De prijs van isolatiebeton ligt gemiddeld zo rond de €14 tot €19 per m2.

Besparen met vloerisolatie

Wanneer een vloer in een woning niet geïsoleerd is, zal er voor de kou die de vloer uitstraalt warmte uit de verwarming moeten worden gecompenseerd om het zo toch aangenaam en behaaglijk te houden in huis. De vloer zal ondanks dat nog steeds koud aanvoelen, en de energierekening zal daardoor aanzienlijk oplopen.

Met vloerisolatie kan er jaarlijks zo'n 7 kubieke meter aardgas per vierkante meter worden bespaard. Dit kan goed zijn voor zo'n €250 per jaar. Met vloerisolatie bespaart u dus behoorlijk op energiekosten, zorgt u voor een aangenaam en comfortabel woonklimaat waarin u ook lekker op blote voeten kunt rondlopen. En daarnaast bent u op deze manier ook nog eens veel milieuvriendelijker bezig.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.