Zoldervloer isoleren

De zoldervloer isoleren is ideaal wanneer de zolder in huis niet gebruikt wordt als leefruimte. Het isoleren van de zoldervloer neemt namelijk minder tijd in beslag, er is minder isolatiemateriaal nodig en daarnaast wordt de zolder zo ook niet onnodig opgewarmd.

Zoldervloer isoleren

Toepassingen van zoldervloerisolatie

De constructie van de zoldervloer zal in grote mate bepalen welke soort zoldervloer isolatie het beste geschikt is om mee te isoleren. Wanneer de vloer bijvoorbeeld bestaat uit kepers van hout, dan kan er het beste gekozen worden voor isolatiedekens van rots- of glaswol. Bestaat de zoldervloer uit een betonnen plaat, dan kan er beter worden gekozen voor isolatieplaten, deze nemen namelijk minder ruimte in beslag maar bieden dezelfde isolatiewaarde.

De meest voorkomende isolatiematerialen voor zolderisolatie zijn: isolatieplaten, glaswol en PUR isolatie.

Isolatiepremies voor zoldervloerisolatie

Bij zoldervloerisolatie kan er doorgaans gebruik worden gemaakt van diverse isolatiepremies, wanneer u uw zolder niet als leefruimte gebruikt. Zo kunt u in sommige gevallen wel tot 50% van de factuur voor zoldervloerisolatie terug krijgen, wanneer deze door een aannemer wordt geplaatst. Het is verstandig om hiermee dus ook rekening te houden bij het oriënteren op zoldervloerisolatie. Prijzen voor zoldervloerisolatie kunnen dan wel hoger liggen wanneer u het laat plaatsen in plaats van dat u het zelf doet, maar door deze interessante voordelen komt u vaak net zo duur uit.

Het is verder ook interessant om offertes van diverse isolateurs uit de regio met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u ze eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit en zo kiezen voor de isolateur met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze isolateurs bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde isolatiefirma's.
Omdat u van meerdere isolateurs (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw isolatiewerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een isolateur. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.